مقاله ها

اخذ ویزای تحصیلی

اجازه تحصیل در دانشگاه های کانادا بر اساس آمار اداره مهاجرت کانادا هر ساله بیش از 90000 دانشجو و حتی بیشتر، از کشورهای مختلف خارجی برای زندگی و تحصیل در رشته های مختلف، وارد کانادا می شوند. کارفرمایان و سیستم مهاجرت کانادا هر دو بر تحصیل در داخل کانادا تاکید دارند. مدارس و انسیتوهای مختلفی در کشور کانادا وجود دارد که سیستم تحصیلی کانادا را تشکیل می دهند و عبارتند از: مدارس عمومی و خصوصی، کالج های عمومی و انسیتوهای تکنیکی، کالج های حرفه ای، مدارس آموزش زبان، دبیرستان، دانشگاه و کالج های دانشگاهی می باشد. پذیرش دانشجویان خارجی یکی از مهمترین منابع کسب درآمد دولت کانادا می باشد. با این حال، متاسفانه مهمترین عامل بازدارنده متقاضیان ایرانی تحصیل در کانادا، رد تقاضاهای ویزای دانشجویی است. در بسیاری از موارد، به دلیل عدم آشنایی با قوانین دولت کانادا و اداره مهاجرت، متقاضیان ویزای تحصیلی دقت لازم را در تهیه مدارک نداشته و یا مدارک کافی را برای گرفتن ویزای دانشجویی ارایه نمی نمایند. متقاضیان در صورت دارا بودن شرایط مناسب و انجام کامل توصیه های مشاورین مربوطه شانس بالایی در گرفتن ویزای دانشجویی خواهند داشت. مقاطع مختلف تحصیلی در کانادا تحصیل در دبیرستان کانادایی محصلین دبیرستانی سال های سوم و چهارم و کسانی که معدل دیپلم آنها پایین تر از حد نساب اخذ پذیرش لیسانس در کانادا می باشند، می توانند ابتدا دیپلم دبیرستان کانادایی خود را از یک دبیرستان کانادایی دریافت نمایند و سپس برای دانشگاه اقدام کنند. مدت تحصیل در دبیرستان بستگی به سابقه تحصیل متقاضی و نمرات قبلی آنها دارد و معمولا بین 1 تا 2 سال طول می کشد. البته دوره دبيرستان در کانادا چهار سال است. نظام تحصيلي پيش دانشگاهي در اين کشور به گونه اي است که تا قبل از ورود به دانشگاه دانش آموزان حدود 12 سال تحصيل مي کنند. البته در استان اونتاريو براي اخذ ديپلم دبيرستان بايد 13 سال درس بخوانند و دانش آموزان شش سال درس به نام دروس علمي اونتاريو را نيز در سال سيزدهم مي گذرانند. تحصیل در دوره های زبان متقاضیان تحصیل در دوره های زبان انگلیسی و یا فرانسه می توانند، پذیرش زبان از یکی از دانشگاه ها، کالج ها و سایر مراکز آموزشی زبان در کانادا دریافت کنند. مدت آموزش زبان بستگی به سطح زبان متقاضی دارد و ممکن اسن از 6 ماه تا یک سال طول بکشد. تحصیل در کالج متقاضیان تحصیل در بسیاری از دوره های فنی، مهندسی، کابردی، و هنری می توانند به دليل شرط ورود آسان تر و نداشتن معدل بالا براي ورود به دانشگاه ها، پذیرش تحصیلی از یک کالج کانادایی دریافت نمایند. مدت تحصیل در دوره های کالج بین 2 تا 4 سال است. متقاضیانی که دارای مدرک زبان انگلیسی نیستند، باید ابتدا در دوره های زبان کالج شرکت کنند. این مدارس با برنامه های آموزشی آکادمیک خود، دانشجویان را به محض تمام کردن دوره آموزشی به دانشگاه-های کانادایی می فرستند. برای بسیاری از دانشجویانی خارجی که دارای مهارت کافی در زمینه زبان انگلیسی و یا فرانسه نمی باشند؛ کالج های کانادایی شروع بسیار خوبی برای تحصیل در کانادا می باشند. حتی اگر اشخاص قصد ادامه تحصیل در دانشگاه را نداشته باشند؛ کالج های کانادایی اغلب گواهینامه های بسیار عالی را برای ورود به بازار کار کانادا برای این افراد صادر می نمایند. مدارکی که توسط این کالج ها صادر می شود در دو نوع Certificate و Diploma هستند. این مدارک و کلیه مدارک دانشگاهی (آکادمیک) بعد از دیپلم دبیرستانی، که معادل حداقل 60 واحد باشند، در ایران به عنوان کاردانی ارزشیابی می شوند. تحصیل در مقطع لیسانس متقاضیان تحصیل در مقطع لیسانس بایستی دارای معدل بالا و مدرک IELTS باشند. پذیرش مقطع لیسانس بستگی به سابقه تحصیلی و معدل متقاضی دارد. پذیرش لیسانس در تمامی رشته ها و دانشگاه های کانادا انجام می گیرد. در صورتی که متقاضی دارای نمره زبان کافی برای دانشگاه مورد نظر نباشد، بایستی ابتدا در دوره زبان دانشگاه شرکت نماید. برای اخذ پذیرش از دانشگاه، دارا بودن مدرک زبان انگلیسی الزامی است و لذا در صورت نداشتن مدرک معتبر زبان انگلیسی، متقاضیان تحصیل (بجز متقاضیان دوره های فوق لیسانس و دکتری) می بایست ابتدا در دوره های زبان انگلیسی در کانادا شرکت کنند. معدل بالا و نمرات تخصصی بالا برای اخذ پذیرش از دانشگاه های ممتاز کانادا الزامی می باشد. اخذ بورسیه تحصیلی و سایر کمک های مالی دانشگاهی منوط به شرایط متقاضی، معدل، رشته مورد نظر، و دانشگاه محل تحصیل دارد. دانشگاه هاي کانادا در انتخاب دانشجويان اختيار کامل دارند. شرط ورود به دانشگاه ها معدل نمرات سال آخر دانش آموزان در دبيرستان ها است. اما شرايط پذيرش در دانشگاه هاي کانادا براي دانشجويان تمام وقت و نيمه-وقت يکسان است. در خصوص پذيرش دانشجو براي تحصيلات تکميلي دانشگاه ها بر اساس ضوابط خود اقدام به اين امر مي کنند. مراکز آموزش عالي در کانادا مستقل هستند و مدارک دانشگاهي را خودشان صادر مي کنند. اکثر دانشگاه ها در کانادا انگليسي زبان هستند ولي 7 دانشگاه دو زبانه نيز وجود دارد. دوره لیسانس (Bachelor) شامل چهار سال تحصيل تمام وقت است. در بعضي رشته ها مانند معماري طول اين دوره به پنج سال نيز مي رسد. در استان اونتاريو به دليل طول دوره دبيرستان که 13 سال است، دوره هاي سه ساله نيز وجود دارد. این مدارک بعد از ديپلم دبيرستان، با عنوان کارشناسي در ایران ارزشيابي خواهند شد. تحصیل در مقطع فوق لیسانس و دکترا متقاضیان تحصیل در مقطع فوق لیسانس و دکترا، بایستی دارای معدل بالای 16 و مدرک IELTS با نمره حداقل 5/6 و مدارک GRE و GMAT برای برخی از رشته ها باشند. پرونده های مقاطع فوق لیسانس و دکتری به صورت محدود از اوایل ماه جولای هر سال پذیرفته می گردند و از طرفی هم برای برخی رشته ها، محدودیت در پذیرش وجود دارد. براي ورود به دوره فوق لیسانس، داشتن مدرک لیسانس با معدل حداقل B ضروري است. در صورتي که دانشجو بخواهد در رشته اي غير از رشته قبلي خود ادامه تحصيل دهد، بايد تعدادي درس اضافي به عنوان پیش نیاز بگذراند. به همين دليل طول دوره هاي فوق لیسانس از يک ونيم تا سه سال متغير است. ضمنا در اين دوره دانشجو مي تواند درس با پژوهش (Dissertation) را مد نظر قرار دهد يا بيشتر به درس پرداخته و در نهايت يک يا دو کار علمي کوچک را پشت سر گذراند. هزینه تحصیل هزینه تحصیل در کانادا بستگی به مقطع تحصیلی، دانشگاه محل تحصیل، استان محل تحصیل، و رشته تحصیلی دارد و با در نظر گرفتن این موارد، می تواند از 12000 دلار تا 20000 دلار در سال متغیر باشد. هزینه زندگی در خوابگاه حدود 8000 دلار تا 10000 دلار در سال و هزینه زندگی بیرون از خوابگاه کمی بیشتر خواهد بود. شرایط مجوز تحصیلی ضوابطی که در مجوز تحصیلی وجود دارد، به فرد می گوید که: • در کدام موسسه تحصیلی می تواند در کانادا تحصیل کند • آیا به او اجازه کار در کانادا داده شده است • آیا نیاز به گزارش برای تست پزشکی و درمان آن دارد • آیا سفر او در کانادا محدود شده است • چه زمانی باید کانادا را ترک کند کار در زمان تحصیل دانشجویان خارجی اجازه دارند به صورت نیمه وقت در کانادا کار کنند. همچنین همسر دانشجويان نیز مي توانند در زمان تحصيل همسر خود در كانادا به طور تمام وقت كار كنند. میزان دستمزد بستگی به شغل مربوطه بین 10 تا 15 دلار در ساعت می باشد. دانشجویان می توانند در داخل و یا خارج دانشگاه از فرصت های شغلی که در اختیارشان قرار می گیرد، استفاده کنند که شرایط خاص خود را دارد و در آدرس اینترنتی زیر بطور مفصل توضیح داده شده است: تمدید ویزای تحصیلی در صورتی که دانشجویان خارجی بخواهند ویزای اقامت خود را به عنوان دانشجو تمدید کنند، باید فرم های مربوط به تمدید ویزای تحصیلی را پر کنند. تاریخ انقضای مجوز تحصیلی فرد در اینجا مهم است و این افراد باید حداقل 30 روز قبل از موعد مقرر اتمام ویزای کنونی، برای تمدید ویزای خود اقدام نمایند چرا که به محض تمام شدن مدت اعتبار ویزا، فرد متقاضی باید بلافاصله خاک کانادا را ترک نماید. مدارک لازم را می توان در قسمت Download and print the application package دانلود کرد. در صورتی که فرد برای تمدید ویزای خود اقدام کرده باشد و قبل از اینکه پاسخ خود را برای تمدید ویزای جدید بگیرد، ویزای فعلی باطل شود؛ متقاضی می تواند درس خود تحت همان شرایط کنونی ادامه دهد تا تصمیم نهایی را برای اقدام جدید خود دریافت کند. همچنین در صورت سفر به خارج از کانادا و انقضای ویزای کنونی در حین سفر، نیز باید مجوز تحصیلی را تمدید کرد. توجه شود که در صورت پایان اعتبار پاسپورت، نمی توان مجوز تحصیلی را تمدید کرد. در برخی موارد، فرد در طی 90 روز از دست دادن موقعیت خود به عنوان یک دانشجو، برای بازگرداندن موقعیت خود، درخواست می کند. در این شرایط فرد تا زمان تصمیم گیری بر روی پرونده اش، می تواند در کانادا بماند اما اجازه تحصیل در کانادا را روشن شدن وضعیتش ندارد. لازم به ذکر است که هیچ تضمینی وجود ندارد که درخواست بازگرداندن وضعیت وی، مورد پذیرش قرار بگیرد. در این درخواست باید تمام حقایق و شرایط که منجر به از دست دادن موقعیت فرد شده، با جزئیات کامل ارائه شود. از طرفی، علاوه بر هزینه تمدید مجوز تحصیلی، باید هزینه ای مبنی بر بازگرداندن وضعیت (restoring your status) نیز پرداخت شود که برای هر یک از اعضای خانواده جدا می باشد. اطلاعات کاملی در Pay my application fees برای افراد موجود است. سازمان شهروندی و مهاجرت کانادا، راهنمای خوبی برای افراد در این زمینه خواهند بود. البته شرایطی نیز برای دانشجویان وجود دارد که اقامت موقت خود را به اقامت دائم تبدیل کنند که در بیشتر موارد افراد باید خاک کانادا را ترک کرده و از خارج از کشور کانادا، اقدامات لازم در این زمینه را انجام دهند. برای آگاهی از این شرایط به سایت زیر مراجعه کنید:

Dual Intent


مطالب مرتبط :

 

مهاجرت به کانادا

از طریق برنامه های تجاری و سرمایه گذاری

از طریق استانی

از طریق نیروی متخصص

تماس با ما

دفتر تهران :

021-87163

دفتر مشهد :

0511-7674865

7674876

دفتر کانادا :

001-604-9311666

linkedin-icon-small twitter-icon-small صفحه رسمی شرکت ادیسه در فیس بوک مهاجرت به کانادا
    مشتریان موفق جستجوی شغل در کانادا http://shop.wcoe.ca/فروشگاه عضویت در خبرنامه